Vanliga frågor och svar Kiropraktik på Östermalm i Stockholm

Vanliga frågor & svar om Kiropraktik

 

Hur går ett första besök till?

Första gången du kommer till en kiropraktor får du svara på ingående frågor om dina besvär samt om din hälsa i övrigt. Detta är nödvändigt för att kiropraktorn ska kunna avgöra om behandling är lämplig för dig eller inte. Anser kiropraktorn det, startar en allmändiagnostisk undersökning. Under denna utesluter han allvarliga skador samtidigt som han avgör hur behandlingen ska läggas upp. Läs mer under Tips & råd och Om kiropraktik

Hur går själva behandlingen till?

Det finns många olika kiropraktiska behandlingsformer. Den vanligaste är kiropraktisk justering, vilket är ett ”grepp” med händerna riktat mot ryggraden eller bäckenet och utförs som en töjning, dragning eller lätt stöt. Justeringen är mycket precis och kiropraktorerna har tränats på denna från första till tionde terminen i sin utbildning.

Som komplettering behandlas oftast muskulaturen med sträckning, töjning och s.k. triggerpunktbehandling av muskelknutar. Dessutom förekommer kylterapi och tejpning. Råd om hur man ska förhindra framtida besvär samt stabiliserande träning är också viktiga komponenter i kiropraktorns behandling. Läs mer under Tips & råd och Om kiropraktik

Krävs det några förberedelser inför ett besök?

Det behövs inga särskilda förberedelser inför ett besök hos en kiropraktor. Vid undersökning och behandling får du alltid ta av dig kläderna på området som ger problem, därför kan det vara skönt att ha underkläder som du känner dig bekväm i.

Vad är det som knakar?

Det gör sällan ont att få en kiropraktisk behandling. Däremot kan vissa tycka att det känns lite obehagligt att det ibland knakar till lite. Knäppet i sig beror på att det i varje led är ett vakuum. Vid justeringen släpper detta, vilket ibland ger upphov till ett litet ljud.

Är behandlingen säker och finns det några biverkningar?

Ett flertal undersökningar i Sverige och utomlands har visat att kiropraktisk behandling, utförd av en legitimerad kiropraktor, är mycket säker. Kiropraktik har visat sig vara betydligt skonsammare för kroppen än vanlig smärtmedicin.

Behandlingen har få biverkningar. Eventuellt kan du känna dig lite trött och få en viss stelhet i muskulaturen efter behandling. Detta är helt ofarligt och en naturlig reaktion på att en förändring har skett i kroppen. Efter besöket kan det vara bra att dricka lite vatten samt undvika hårdare träning samma dag.

Vem uppsöker en kiropraktor?

Många tror att en kiropraktor endast behandlar ryggen men faktum är att han hjälper dig med besvär från hela rörelseapparaten. Det kan t.ex. vara problem med nacke, knä eller andra leder. Alla från barn till gamla kan få hjälp av kiropraktik. Ledande idrottsstjärnor i hela världen använder sig av kiropraktorer. Deras kroppar måste fungera perfekt. Minsta lilla fel i ryggen ger försämrad prestationsförmågan i form av försämrad koordination, snabbhet, styrka osv. Detta kan även översättas till oss ”vanliga” människor. Fel och funktionsstörningar, i nacken och ryggen försämrar både vårt välbefinnande och vår prestationsförmåga.

Räcker det med en behandling?

Hur många behandlingar som krävs är högst individuellt. Det beror på hur länge du har haft besvär och hur pass allvarliga dina besvär i nacken eller ryggen är. Oftast är det så, att ju längre tid du har haft besvär, desto fler behandlingar krävs det. Vid akuta problem däremot, som till exempel ryggskott räcker det med ett fåtal behandlingar. Även om vi inte kan utfästa några garantier, så lovar vi här på Lövgrens Chiropraktorklinik att vi gör allt vi kan för att du ska få bästa möjliga vård och på så sätt bli bättre.

Är jag i trygga händer på Lövgrens Chiropraktorklinik?

Du kan känna dig trygg när du vänder dig till vår kiropraktorklinik här på Östermalm i Stockholm. Praktiken startade sin verksamhet redan 1974 och alla som jobbar här har lång erfarenhet i yrket. Vi håller oss ständigt uppdaterade med den senaste utvecklingen och tekniken, bland annat deltar vi kontinuerligt i olika forskningsprojekt och kompletterande fortbildning där nya rön presenteras.

Samtliga kiropraktorer verksamma vid Lövgrens Chiropraktorklinik har en femårig akademisk utbildning. De uppfyller kraven och är medlemmar i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR).

På Lövgrens Chiropraktorklinik är kvalitet vår högsta prioritet. Vi gör en bedömning om du bör behandlas kiropraktiskt av oss, eller om du ska remitteras till annan specialist. Vi har sedan många år ett nära samarbete med neurologer, ortopeder, allmänläkare, röntgenmottagningar, experter på muskeloskeletal ultraljudsundersökningsamt samt sjukgymnaster.  Läs mer om vår historia