Kiropraktorer

 
Peter W Lövgren Kiropraktor.jpg

Peter W Lövgren - Dr of Chiropractic, leg kiropraktor

Utbildad och legitimerad kiropraktor vid National College of Chiropractic i Chicago, numera National University of Health Sciences.

Peter har lång erfarenhet av kiropraktoryrket och har bland annat varit styrelseledamot både i Europeiska Chiropraktorunionen och varit styrelseledamot för europeiska universitetsutbildningen för kiropraktorer i Bournemouth, England , under två perioder. Han har varit medarbetare i kiropraktiska forskningsprojekt på Karolinska Institutet. Specialintresset nu ligger på behandling av nackbesvär/huvudvärk med bl.a. whiplashrelaterade åkommor.

För Peter är yrket som kiropraktor en livsstil och ett stort intresse som leder till ständig uppdatering av de senaste rönen inom forskning och teknik. Peter ägnar ca 80-100 timmar per år till vidareutbildning. Peter är också medförfattare till sju forskningsartiklar i vetenskapliga tidskrifter. Peter blev utsedd till Årets kiropraktor i Sverige 2014.

 

Marianne Lövgren.JPG

Marianne Lövgren - Dr of Chiropractic, leg kiropraktor

Utbildad och legitimerad kiropraktor vid Anglo-European College of Chiropractic i England.

Marianne drev under ett antal år Norrmalms Kiropraktikmottagning på Kungsgatan i Stockholm. Sedan 1999 driver hon verksamheten på Lövgrens Chiropraktorklinik på Östermalm i Stockholm. Marianne har bland annat suttit i en referensgrupp på Riksförbundet för trafik och polioskadade för whiplashskadade; hon har varit konsult åt Riksförsäkringsverkets sjukhus och varit anställd på primärvårdsrehab, Globen. Marianne är väldigt engagerad i sitt yrke och har bland annat suttit med i styrelsen för Legitimerade Kiropraktorers Riksförbund och under flera år varit ledamot i kiropraktorförbundets Etiska Råd där hon nu sedan flera år är ordförande i deras Forskningsfond.

För Marianne är yrket som kiropraktor en livsstil och hon har ett stort intresse för hälsa och uppskattar mötet med människor i sitt arbete. Med nyfikenhet och stort intresse ser Marianne till att utveckla sig och går kontinuerlig vidareutbildning. Under våren 2018 går hon en utbildning i Avancerad Träningsfysiologi på Karolinska Institutet. Med fördjupad kunskap inom träning, kost och hälsa hoppas hon kunna inspirera till livsstilsförändringar. Marianne har speciellt intresserat sig för Sarkopeni (minskad muskelmassa och styrka) hos kvinnor och hur det går att påverka detta för en frisk kropp i alla år.

Som sidospecialitet jobbar Mariannes även med Datoriserad Gånganalys. Detta är en metod där man gör en bedömning av fötternas belastning vid gång och utifrån det föreslår lämpliga specialgjorda skoinlägg.

 

Stefan-kantzy.jpeg

Stefan Kantzy - Fil mag, leg kiropraktor

Utbildad och legitimerad kiropraktor vid Syddansk Universitet i Odense. Efter tre års kombinerade läkar- och kiropraktorstudier valde Stefan kiropraktorlinjen. Hans fil.mag. uppsats ”Studie i intradiskal tryckmätning av columna cervicalis i förbindelse med allmänna rörelser och manipulation” har rönt stort intresse inom yrkeskåren och i forskningskretsar.