Kiropraktorer

 
Årets kiropraktor Peter Lövgren på Lövgrens Kiropraktik

Peter W Lövgren - Dr of Chiropractic, leg kiropraktor

Utbildad och legitimerad kiropraktor vid National College of Chiropractic i Chicago, numera National University of Health Sciences.

Peter har lång erfarenhet av kiropraktoryrket och har bland annat varit styrelseledamot både i Europeiska Chiropraktorunionen och varit för europeiska universitetsutbildningen för kiropraktorer i Bournemouth, England, under två perioder. Han har varit medarbetare i kiropraktiska forskningsprojekt på Karolinska Institutet i Stockholm. Specialintresset nu ligger på behandling av nackbesvär/huvudvärk med bl.a. whiplashrelaterade åkommor.

För Peter är yrket som kiropraktor en livsstil och ett stort intresse som leder till ständig uppdatering av de senaste rönen inom forskning och teknik. Peter ägnar ca 80-100 timmar per år till vidareutbildning. Peter är också medförfattare till sju forskningsartiklar i vetenskapliga tidskrifter. Peter blev utsedd till Årets kiropraktor i Sverige 2014 och 2018.

Vid den forskningen som publicerades i september i år från Karolinska Institutet, som rönt stort internationellt intresse, satt Peter med i projektgruppen. Forskningen visade att förebyggande behandling hos kiropraktor gav färre dagar med ländryggsbesvär.

 

Marianne Lövgren.JPG

Marianne Lövgren - Dr of Chiropractic, leg kiropraktor

Av Socialstyrelsen legitimerad kiropraktor och utbildad vid The Anglo-European College of Chiropractic i England.

Marianne driver verksamheten på Lövgrens Chiropraktorklinik på Östermalm i Stockholm tillsammans med sin make Peter. Tidigare drev hon Norrmalms Kiropraktikmottagning på Kungsgatan i Stockholm under ett antal år. Där arbetade ett flertal olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården. Marianne har bland annat suttit i en referensgrupp på Riksförbundet för trafik och polioskadade för whiplashskadade; hon har varit konsult åt Riksförsäkringsverkets sjukhus och varit anställd på primärvårdsrehab, Globen. Marianne är väldigt engagerad i sitt yrke och har suttit med i styrelsen för Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation(LKR), under flera år var hon också ledamot i kiropraktorernas Etiska Råd och under tio år ordförande i deras Forskningsfond.

För Marianne är hälsa och yrket som kiropraktor en livsstil. Hon ser till att utvecklas och vidareutbildar sig kontinuerligt. Under 2018 gick hon en utbildning i Avancerad Träningsfysiologi på Karolinska Institutet. Med fördjupad kunskap inom träning, kost och hälsa hoppas hon kunna inspirera till livsstilsförändringar.

Som sidospecialitet jobbar Mariannes även med Datoriserad Gånganalys. Detta är en metod där man gör en bedömning av fötternas belastning vid gång och utifrån det föreslår lämpliga specialgjorda skoinlägg.

 

Stefan-kantzy.jpeg

Stefan Kantzy - Fil mag, leg kiropraktor

Utbildad och legitimerad kiropraktor vid Syddansk Universitet i Odense. Efter tre års kombinerade läkar- och kiropraktorstudier valde Stefan kiropraktorlinjen. Hans fil.mag. uppsats ”Studie i intradiskal tryckmätning av columna cervicalis i förbindelse med allmänna rörelser och manipulation” har rönt stort intresse inom yrkeskåren och i forskningskretsar.